13 Nisan 2010 Salı

Alınacak amaca hizmet etmesi gerekiyor alacağımız peruğun.Bir zaruri ihtiyaçtan peruk alınabilir bir de keyfi ihtiyaçtan.Zaruri ihtiyaç nedir,tedavi amaçlı kullanan kişiler ya da mecburcu olarak peruk kullanan kişilerdir.

Tedavi amaçlı kullanan kişilere ilk etapta önerdiğimiz şey,sıcak havalarda ne kadar ince,az ve kısa peruklar tercih edilirse okadar rahat ederler.Çünkü peruk kendi saçımız gibi değil ufak tefek sıkıntılar yaratabiliyor.

Sıcak havalarda özellikle kişiler yürüyüşe gitmek istiyorlar,yazlığına gidiyorlar,alışveriş yapıyorlar.Bunları göz önünde bulundurarak olabildiğince az ve kısa perukları tercih etmek gerekiyor.

Öbür türlü keyfi aldığımız peruktada amaca hizmet etmesi gerekiyor.Örneğin eğer kişi sarışınsa aksi bir renk olmak istediğinde yüzüne hoş gidebilecek bir çok renk seçeneğini deneyip ona göre seçmesi gerekiyor.

Peruklar yapı itibariyle genellikle kahküllü olarak kullanılabiliyor.Özellikle uzun peruklarda incede olsa kahkül düşürmek mecburiyetindeyiz.Alnı dar olan kişiler ya da dar olan kişiler bunlara çok dikkat etmek zorunda.

Kahkül kullanımı mecbur olan peruklarda mesela alnı geniş olan müşterilerimiz ince kahküllü olanları kullanmalı.Öbür türlü yüksek bir kahkülde ya da yoğun bir kahkülde rüzgarda vs.de sorun yaratabiliyor.

Buna mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.Ten rengi çok önemli alınıcak saçta.Örneğin açık beyaz tenli bir bayanın çok koyu çok sert tonlara gitmemesi gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder