12 Ekim 2013 Cumartesi

cinsellik

Cinsel Sağlık İçin Tabularınızı Yıkın 

Kadın erkek ilişkileri sürekli insanların araştırdığı bir konudur. Kadın ve erkek birbirinden çok farklı yapılara sahip türlerdir. 

Bu nedenle iki kavram arasında çok fazla fark bulunur. Kadınların duygusal yapıları ve erkeklerin baskıcı fikirleri genellikle insan ilişkilerini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kadın ve erkek arasında bağ kurmak oldukça zordur.

Özellik ile konu kadın erkek ilişkileri ile ilişkinin sürmesi için hem kadının hem de erkeğin çok fazla fedakarlık yapması gerekecektir.

 Kadınların ilişki anlayışı ile erkeklerin ilişki anlayışı çok farklıdır. Bir kadın sadece bir erkeğe sahip olmak istese de erkekler genellikle birden fazla kadın ile birlikte olmak isterler.

Bu nedenle kadın erkek ilişkilerinde genellikle üzülen taraf kadınlar olmaktadır. Kadınların tek eşlilikten yana olmaları erkekler tarafında kabul görmez.

cinsellik nedirGörmesi için ise kadının gerçek anlamda erkekten daha çok fedakarlık yapmasını gerektirir.

Erkeklerin en önem verdiği konuların başında cinsellik gelmektedir.

Özellikle ergenlik çağını yeni atlatmış genç erkekler cinselliğe olduğundan fazla gerek duymaktadır.

Bu nedenle partnerlerinin ihtiyaçlarını karşılamasını beklemektedir. Kadınlar ise cinselliği yaşayacakları erkeğin kendileri için önem teşkil etmelerinden yanadır. Çünkü kadınlar bu konuda daha duygusaldır.

Bir erkek ile beraber olacaklar ise o erkeği sevmek isterler. Cinsellik konusu tek taraflı kabul edilecek bir konu değildir. Eğer seks yapılacaksa hem kadının hem de erkeğin bu konuda razılarının olması gerekir.

Çünkü seksi bir takım işi olarak düşünebiliriz. Eğer taraflardan biri isteksiz ise seksten zevk almak mümkün olmayacaktır. Buda cinsel sağlık yönünden de insanları negatif etkileyecektir. İnsanlar ilişkiye girerken genellikle akıllarında pek çok soru olur.

Özellikle ilk cinsellik deneyiminde pek çok problemler ortaya çıkabilir. İnsanların toplum baskısı yüzünden bu konuda bilgisiz oluşları cinsellikte tatmin olamama sorununu su yüzüne çıkarmaktadır. İnsanların çoğu gerek kadın olsun gerek ise erkek cinsel problemler ile karşı karşıya kalmaktadır.

Fakat gerek eğitim sistemi gerek ise aile ve toplum baskısı nedeni ile cinsel sorunlar çözülememekte bir çok çift bu neden ile ilişkilerine son vermektedir.

cinsellikte mutlulukCinsel sağlık hem kadın için hem de erkek için oldukça önemli bir konudur.

Cinsel yaşamda pek çok sağlık problemi olarak adlandırılan sorunlar ile karşılaşılabilir.

Bu sorunların en başında erken boşalma gelmektedir. Erkeklerin çok büyük bir bölümü erken boşalma problemi çekmektedir.

Erken boşalma, erkeğin henüz ilişkiye giremeden veya ilişkinin başlangıcında, henüz tam olarak uyarılmadan boşalması problemidir.

Cinsel sağlık için bu durumun tedavi edilmesi gerekmektedir. Cinsel ilişkide tarafların tatmin olması cinsel sağlık için çok önemlidir.

Eğer başarısız birkaç deneyim geçirirseniz cinsel ilişkiden tiksinme denilen rahatsızlık ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum psikolojik bir bozukluktur.

Bu nedenle tedavi edilmesi gereken önemli bir durumdur. Ayrıca bilindiği üzere pek çok bulaşıcı hastalık cinsel yollar ile bulaşmaktadır.

Bu nedenle cinsel sağlık adına ilişki sırasında korunmak çok önemlidir. Bel soğukluğu, frengi ve aids cinsel yolla bulaşan hastalıkların başında gelmektedir.

Bu hastalıkların en sık görüneni bir idrar yolu hastalığı olan ve şiddetli iltihap olarak kendini belli eden bel soğukluğudur. Her yıl 60 milyon bel soğukluğu hastası ortaya çıkmaktadır.

Bel soğukluğundan sora en sık rastlanan diğer bir bulaşıcı hastalık frengidir. Frengi erkeklerde görülen ve cinsel temas halinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Bulaşıcı hastalıkların en önemlisi ve en bilineni olan aids de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir. Aids için çağımızın hastalığı tabiri kullanılmaktadır.

Aids kazanılan bağışıklıkların giderek azalması ve son bulması durumudur. Yani vücut savunma mekanizması olan her şeyi yavaş yavaş tüketmektedir. Bu da yavaş ve sancılı bir ölüm getirecektir.

Bu nedenle cinsel sağlık adına bu tür hastalıklarda korunmak şarttır. Bu neden ile çok eşli ilişkilerden kaçınılmalıdır.

İlişki sırasında kondom kullanılmalıdır. Bu sayede bulaşıcı hastalıklardan koruna bilirsiniz. Her şeyden önemlisi cinsel sağlık için, sağlıklı bir cinsel yaşam için kendi tabularınızı yıkmalısınız.

Toplum baskısından kurtulmalı, sorunlarınızı uzmanlar ile paylaşmalısınız. Bu sayede problemlerinizden rahatlıkla kurtulabilir, sağlıklı bir cinsel yaşama kavuşabilirsiniz.

cinsellikte mutluluk nasıl yakalanırProblem duyduğunuz bir durum var ise ilk önce partneriniz ile konuşun.

Konuşma yaparken asla çekinmeyin.

Çünkü her şeyin başı konuşmak ile başlar. Bu nedenle problemlerinizi partnerinize uygun bir dil ile anlatın.

Önce partneriniz ile problemlerinize çare bulmaya çalışın.

Eğer başarılı olamıyor iseniz mutlaka bir uzmana danışın.

Gerek evlilik danışmanları gerek ise psikologlar siz ve sizin gibi cinsel problemler yaşayan insanlar için çözüm üretmekte, cinsel sağlık açısından size önerilerde bulunacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder