13 Ekim 2013 Pazar

2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin, 3 taze soğan, 1 diş sarmısak, 1 sivri biber, 1 su bardağı ceviz içi, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demet dereotu, 1/3 demet taze nane, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu veya nar ekşisi, kırmızı pul biber.

Zeytinleri halka şeklinde kesin. Taze soğanların dış kabuklarını soyarak beyaz kısımlarını doğrayın.

Sarmısakları ayıklayın, ince ince doğrayın. Maydanoz, dereotu ve taze naneyi yıkayın, kalınca dalların atın, yapraklarını kıyın.


Ceviz içlerini küçük parçalar haline getirin. Bütün malzemeleri zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın.

Servis tabağına alıp kırmızı pul biber ile süsleyin. İçi biber doldurulmuş zeytin kullanıyorsanız ayrıca pul bibere gerek yok.

Bu mezeyi ceviz yerine kıyılmış badem veya kıyılmış fındık ile de deneyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder