30 Ocak 2014 Perşembe

Floransa yemek kültürü;

İtalya'nın en önemli şehirlerinden biri olan Floransa yemekleri ile de Türk turistler için güzel bir yerdir. Klasik olarak zaten İtalyan mutfağı ile türk mutfağı benzer özellikler taşımaktadırlar.

Bu nedenle de yemek konusunda zorluk çekilmeyecek bir şehirdir Floransa. Makarna,Et,pizza gibi türk damak tadına hitap eden yemekleri Floransa'da her resrourantta bulabilirsiniz.

Ayrıca dünyanın en lezzetli ve ucuz şarapları da bu şehirde bulabileceğiniz ve tadabileceğiniz içeceklerdir.Floransa'da servis hizmetleri biraz ağır olduğu için bu durum belki sorun çıkarabilir.

Floransa tatil zamanı;

Floransa tatili için bize göre en uygun zaman dilimi ilkbahar ve sonbahar dönemleridir. Yani mayıs haziran,eylül,ekim ayları Floransa tatilinin yapılabileceği en uygun dönemlerdir.

Bunun nedeni yaz aylarında çok sıcak,kış aylarında ise çok soğuk bir şehir olmasıdır Ayrıca yaz ayların turist sayısı arttıkça ve floransa halkının da dışarı çıkması nedeniyle oldukça kalabalık olması ; kış aylarında ise çok sessiz sakim olması tatil dönemini iyi ayarlamanız gereken diğer sebeplerdir.

Floransa otellerı-konaklama imkanları;

Floransa küçük bir şehir olduğu için konaklama imkanları konusunda zorlanabilirsiniz. Bu nedenle gitmeden şehir merkezine yakın otellere rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Bu konuda internetten yapacağınız araştırmalar sizin için faydalı olacaktır.Floransa tarihi dokusu nedeniyle yeni yapılara izin verilmeyen bir şehirdir.

Bu nedenle de şehir merkezinde sayı olarak çok otel yoktur.Bu nedenle birçok turist şehir merkezi dışında bulunan otellerde konaklamak zorunda kalmaktadırlar.

Büyük otel zinciri olarak fazla seçenek yoktur ; ancak lüks otellerde bulunmaktadır.Bu otellerde konaklama maliyeti oldukça fazladır.Bu nedenle de floransa seyahatinizi kesinleştiğinde şehir merkezinde bulunan otelleri araştırmanız gerekir.

Floransa tanıtım filmi

0 yorum:

Yorum Gönder