30 Ocak 2014 Perşembe

Monako yemekleri nasıldır?

Fransa'nın en önemli şehirlerinden biri olan monako kendine has yemekleri ile bilinen bir şehir olmasa da Fransız mutfağının izlerini taşımaktadır.

Güney Fransa yemeklerinin çok sık tüketildiği şehirde özellikle deniz mahsülleri ile ünlü bir kenttir. Deniz mahsülleri içinde özellikle balık çorbaları çok lezizdir.Monako'da isim olarak çok bilinen bir restourant kültürü yoktur.

İsim olarak en ünlü restourant "Kafe Do Pari" dir. Monako'ya giden okuyucularımızın bu restouranttaki etleri ve sosları denemesini şiddetle öneriyoruz.

Bunun yanında yaz aylarında Monako'ya gidenler buradaki dondurmaları tadabilirler.Birbirinden farklı dondurma türleri her damak tadına uygundur.

Monako ulaşımı;

Monako Fransa'nın güneyinde bulunan ve Paris'ten sonra en çok ziyaret edilen Fransa kentidir.Monako'ya hem kara,hem deniz hem de hava yolu ile gidilebilmektedir.

Ancak deniz ve karayolu tercihi uzun ve zahmetli bir yolculuk olduğu gibi oldukça da uzun sürmektedir.Bunun yanında en hızlı ulaşım şekli sizin de tahmin edebileceğiniz gibi uça yolculuğudur.

Monako'da hava alanı olmadığı için en yakın merkez şehir olan Nice uçuşu gerçekleştirilir.  Yaklaşık olarak 2-3 saat arası süren Nice uçuşu sonra karayolu kullanılarak yarım saate Monako'ya ulaşabilirsiniz.

Monako'ya gitmek için Fransa vizesi-Schengen vizesi sahibi olmanız gerekmektedir.Türkiye'den Nice 1 sene boyunca her gün uçuş olduğu için uçak bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Monako monte carlo kumarhaneleri;

Monako'nun Monte Carlo olarak bilinen kısmında kumarhaneler bulunmaktadır.bu kumarhanelere her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir.

Monte Carlo'da iki tane büyük kumarhane bulunmaktadır ki zaten en bilinen kumarhanelerde bu ikisidir. Monte Carlo Kumarhanesi ve Grand Kumarhanesi.bu iki kumarhaneye girişte hiçbir sıkıntı yaşamadan girebilirsiniz.

Ancak sadece oyun makinelerinin olduğu bölüme istediğiniz kıyafetle girerken black jack ve poker vb. oyunların oynandığı ana yere şık kıyafetleri olanlar alınmaktadır.

Yani bu bölüme girmek için en azından bir takım elbisenizin ya da bayanlar için gece kıyafetlerinin olması gerekmektedir. Bu kumarhanelere gerçekten kumar oynamaya gelen birçok insan vardır ancak kalabalığı oluşturan insanlar genellikle turistlerden oluşmaktadır.

monako gece hayatı;

Avrupa'nın pek çok şehrindeki gece hayatı İstanbul,Antalya,Bodrum vb. yerlere kıyaslandığında deyim yerindeyse sönük kalmaktadır.Ancak Monako zengin bir şehir olması ve gelen turist sayısı nedeniyle çok hareketli bir gece hayatına sahiptir.

Çok fazla mekan olmamasına rağmen hizmet veren işletmeler oldukça kaliteli ve büyük yerlerdir.

Genellikle bar-disko karışımı olarak bilinen bu yerlerde dünyanın pek çok yerinde gelir düzeyi yüksek turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Monako gece hayatı Mayıs ve Kasım aylarının başlarına kadar hareketlidir ancak bu aylardan sonra durgunlaşır.

monako gece hayatı
monako barları

0 yorum:

Yorum Gönder