6 Ocak 2014 Pazartesi


Singapur turistik yerler;

Singapur zaten küçük bir ada olduğu,gezmek için 3 gün size raharça yetecektir. Singapur'da ilk görmenizi istediğimiz yer dünyaca ünlü Orkide bahçeleri,daha sonra dünyada tek olarak yapılan gece safarisine muhakkak katılmalısınız.

Bunların dışında dünyanın ilginç eğlence adalarından biri olan Sendoza adasını görmeden sakın dönmeyin ,son dönemler de ünlü Universal stüdyoları burda büyük bir eğlence merkezi kurma hazırlığında bunuda belirtmeden geçmeyelim.

Singapur'a nasıl gidilir?

Dünyanın en küçük ve en güzel bu adasına,ülkemizden ve dünyanın her yerinden direkt ve aktarmalı uçuşlarla rahatlıkla gitme imkanları var.

Ülkemizden THYile direk Singapura uçabiliyorsunuz,9-10 satlik bir uçuş uzun görünse de her türlü konfora sahip olan uçaklarda tv,video,oyunlar gibi eğlencelerle bu yolculuğu sıkılmadan yapabilirsiniz.

Singapur vize almadan gidebileceğiniz bir ülke.Sadece pasaport sürenizin en az 6 aylık geçerliliği olması gerekiyor.

Bunun dışında gideceğiniz bu küçük ve bir okadar güzel ada da sizleri saki,güleryüzlü sevecen bir yerli halk bekliyor olacak.

Oranın yerli halkının bir inanışına göre,Tanrı uykudan uyandığı gibi parmak bastığı yerde bu ada oluşmuş,o yüzdende bu adada doğal felaketler hiç yaşanmıyor.Hiç bir sorun yaşamayacağınız bu adaya gitmenizi öneriyoruz.

Singapur seyahati çıkabilecek sorunlar;

Singapur ülke olarak kendi dilinin dışında ,herkesin İngilizce bildiği tek ülke diyebiliriz. Zaten Singapurca diye bir dil yok,Malayca diye bir konuşma dilleri var,bunun yanında okullarda İngilizce öğrenmek zorunlu.

O yüzden İngilizce biliyorsanız hiç bir konuda sıkıntı çekmeyeceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Singapur halkı da diğer uzakdoğu ülkelerinde olduğu gibi sessiz ,sakin bir karakter yapısına sahip ,bu konuda orda yaşayan yabancıların yaptıkları sesli ,gürültülerden bile ürktüklerini söyleyelim.

Yalnız özellikle Türkiye'den gidecek olanlara öanemli bir hatırlatmamız var.Malüm bizler çok sigara içen bir milletiz,Singapur'a gittiğinizde eğer sokakta sigara yakma yanlışına düşerseniz eğer 2,500 dolar ceza ödemeyi göze almalısınız.

Yine sokakta sakın sakız çiğnemeyin ,çünkü o da size 1000 dolara mal olacaktır.

Yani sigara kullananlar için Singapur'da sokaklarda keyifle gezme şansı bu bakımdan biraz kısıtlı.Bunların haricin de Singapur'da karşılaşabileceğiniz başkaca bir sorun olmayacaktır.

Singapur iklimi-mevsimi;

Dünya'nın Ekvatora en yakın ülkelerinden biri olan Singapur'a gitmek için ,bizim kış aylarını yaşadığımız,Aralık,Ocak ,Şubat aylarını öneriyoruz.

Singapur bir festivaller ülkesi,Mart,Nisan ve Mayıs ayları bu festivallerin yapıldığı aylara denk gelmektedir.

Eğer Muson yağmurları başlamadan gitmek isterseniz,festivalleri yakalma şansını kullanabilirsiniz.Yalnız bir hatırlatma yapmadan geçmeyelim.

Singapur'da nem oranlarının %90larda olmasından dolayı nefes alamaz hale gelebileceğinizi sağlık sorunları olanlar için ,dayanılmaz bir sıcak ve nem olduğunu hatırlatıyoruz.

Yolculuğa çıkmadan bunları göz önüne almalarında fayda var.Yine de Singapur'u görmeniz gerekir.Mevsimini yakalayanlar için büyük keyif alacakları bir seyahat olacaktır.

Singapur yemekleri;

Singapur tüm uzakdoğu kültürünü bünyesinde topladığı için burda Çin,Japon,Tayland ve uzakdoğu mutfaklarını bulabilirsiniz.Ayrıca Avrupa mutfağı hatta türk mutfağını dahi bulma şansınız var.

Yemek konusun da uzakdoğu mutfağını sevmeyenler için İtalyan ve Türk restoranlarında,deniz ürünlerinin yapıldığı restoranlarda yemek yeme şansınız var.

Singapur'lular genellikle evlerinde yemek yapma alışkanlıkları olmadığı için sokak restoranlarında yemek yemektedirler,aynı zamanda Türk ve italyan yemeklerini denemekten çok hoşnutlar.

Yabancılar ise her ne kadar Singapur'un mutfağını merak edip deneseler de Avrupa mutfağına rağbet etmektedirler.

Singapur seyahat maliyeti;

Singapur'a iki türlü gitme olanagınız var.Bunlardan birincisi,paket tur satın alarak Singapur,Malezya,Tayland,Honkong'a gidip gezme şansını bulabilirsiniz.

Diğer seçenek ise sadece Singapura bilet almak.  Singapur'a yapacağınız yolculuğun bilet maliyeti hayli yüksek bir meblağ,yani 1000-1500 dolar tutmaktadır.

Konaklama ücretleriniz düşük olsa da ,bilet fiyatı hayli yüksek olduğu için bizim size tavsiyemiz ,aynı bilet fiyatına paket tur satın alarak 4 ülkeyi birden görme şansınızı değerlendirmeniz.

0 yorum:

Yorum Gönder