26 Şubat 2014 Çarşamba


Ana Hamur için malzemeler 
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 150 gram margarin ya da tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı mısır nişastası 
  • ½ su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı vanilya 
Kurabiye Nasıl Yapılır

Malzemeler ile yumuşakça bir hamur yoğuruyoruz. Kurabiyeyi tek çeşit örneğin; tarçınlı yapacaksak, tarçını, un ve nişasta ile birlikte elemeyi unutmuyoruz.

Biz 5 farklı kurabiye yapacağımız için hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere bölüyoruz.

Bezelerimize bu çeşnileri ekleyip istediğimiz şekilleri verdikten sonra 180 derecede 15–20 dakika arada kontrol ederek pişiriyoruz.

Fırından çıkar çıkmaz soğuması için tele alıyoruz.

Fındıklı kurabiye için; 

(limon büyüklüğünde bir beze için) 1 Yemek kaşığı fındık (İri çekilmiş)

Renkli kurabiye için;

(limon büyüklüğünde bir beze için) Yeşil mercimek kadar kırmızı toz gıda boyası, Sade Hamurdan yarım limon büyüklüğünde bir beze, Yarım yeşil mercimek kadar yeşil toz gıda boyası

Nescafeli kurabiye için

(limon büyüklüğünde bir beze için) 1 Çay kaşığı Nescafe Klasik (Elenmiş)

Çikolatalı kurabiye için;

(ceviz büyüklüğünde bir parça hamur için) 80 Gr.lık kare çikolataların bir parçası kadar bitter çikolata

Tarçınlı kurabiye için

(limon büyüklüğünde bir beze için) 1 çay kaşığı tarçınlı

0 yorum:

Yorum Gönder