27 Şubat 2014 Perşembe


Patlıcanlı Pilav resimleri;
  • 4 adet patlıcan 
  • 2 adet büyük rendelenmiş domates 
  • 2 adet soğan 
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Taze ve kuru nane 
  • 2 adet kesme şeker 
  • Tuz 
Patlıcanlı pilav nasıl yapılır;

Alacalı soyup küçük küpler halinde doğradığımız patlıcanları 10 dakika tuzlu suda bekletelim, suyunu iyice süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartalım.

Fazla yağını kağıt havlu ile alalım.Bir tencereye zeytinyağını koyup mutfak robotu ile oldukça küçük doğradığımız soğanları kavuralım.

Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip biraz pişirdikten sonra ayıklanıp sıcak suda bekletilmiş pirinçleri ilave edelim.

Kavrulan pirinçlerin üzerine kızarttığımız patlıcanları, sıcak suyu ve tuzu ekleyip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Pilavımız pişince ince ince doğradığımız taze naneyi ve kuru naneyi ekleyip biraz demlendirelim.Ilık ya da soğuk servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder