17 Şubat 2014 Pazartesi


NPD Group'un son verilerine göre, PS4, Xbox One'ı ABD satışlarında, Noel dönemi sonrası ilk ay olan Ocak ayında yenmeyi başardı.

Hatta Geoff Keighley'e göre, olay yenmenin ötesinde bir boyutta.

Sony'nin PlayStation Markası pazarlama bölümü Kıdemli Yardımcı Başkanı Guy Longworth'tan alıntıladığına göre, PS4, Xbox One satışlarını "neredeyse ikiye katladı."

Geçtiğimiz ay, NPD grafikleri, Xbox One'ın Aralık ayında ABD'de, PS4 dahil, diğer her konsolun önünde olduğunu gösteriyordu ancak Sony, Kasım ayından itibaren PS4'ün hep önde olduğunu savunmaktaydı.

Son NPD grafiklerine bakılır ise, Sony Noel döneminin bitmesi ve konsolların çıkışının üzerinden birkaç ayın geçmesi ile daha düşük olan fiyatının bir etki yaratmaya başladığını görmekten sevinçli olsa gerek. Ama Microsoft, Sony'nin bütün gösteriyi sahiplenmesine izin verme niyetinde değil.

Firmanın Xbox Marketing, Strategy and Business yardımcı başkanı Yusuf Mehdi, resmi bir Xbox blog postunda, Xbox One ve Xbox 360 dahil olmak üzere Ocak ayında 2.27 milyon oyun satıldığını ve konsol başı 2.7 oyun satıldığını söyleyerek, ABD içerisindeki oyun perakende satışlarının yüzde 47'sine sahip olunduğunu duyurdu.

Kısacası PS4 satışlarda rakibini ikiye katlasa da, konu oyun satışları olduğunda, Microsoft cephesi halen lider konumda. En azından açıklamalar bize bunu gösteriyor...

0 yorum:

Yorum Gönder