11 Şubat 2014 Salı


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık avukatlarının alınmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Mahkeme ara kararında bir önceki duruşmada tanık olarak çağrılan ancak mahkemeye gelmeyen Oyuncu Cemal Hünal'ın bilgi ve görgülerinin tespiti için hakkında zorla getirilme kararı verildi.

Tutuksuz sanık Cenk Eren'in uyuşturucu kullanıp kullanmadığına dair yeniden rapor alınması talebi de mahkemece reddedildi.

DOSYA SAVCIDA 

Dosyanın, savunması tamamlanan sanıklar yönünden mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmaya gelen yakalamalı sanık Kadir Çalıkoparan'ın tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıklar Aydın Sarıoğlu, Mehmet Akgün, Sennaz Çalıkoparan, Mehmet Çakır, Ayşe Selin Boronkay ve Onur Tezer hakkındaki tutuklanmak üzere çıkarılan yakalama emirlerinin devamına da hükmetti.

ULUSOY VE KARACA HAKKINDAKI YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI 

Mahkeme ayrıca sanıklar Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Alp Parlar, Derhat Yavuz, Nuri Kösem, Hüseyin Orçun Benli, Kaan Turgut, Yusuf Hasan Akgün, Özgür Sanlav, Mustafa Kabahor, Ergun Taş, Niyazi Canbaz'ın savunmalarının alındığını hatırlatarak bu isimlerin yurtdışı çıkış yasaklarını ve duruşmalara katılma zorunluluklarını ortadan kaldırdı.

TUTUKLULUĞA DEVAM 

Sanıklar Cihan Şenyüz, Ferdi Özer, Murat Özgener, Şeref Deniz, Cengiz Esmer, Emrah Akman, Erol Tutsak, Necati Fidan, Neşat Çalıkoparan, Feruz Tuncel ve Faruk Polat'ın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.

0 yorum:

Yorum Gönder