2 Mart 2014 Pazar


Patlamış Mısır malzemeler;

1 Türk kahvesi fincanı Mısır
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz Yöntem

Patlamış Mısır nasıl yapılır;

Yöntem 1

Bütün malzemeler fırın poşetinin içine konulup iyice karıştırılır. 2. Poşetin ağzı bir iple bağlanır.800 watta 3-4 dakikada mısırlar patlatılır.

Yöntem 2

Mikrodalga fırına giren kapaklı bir kabın içine sıvıyağ ve tuz konulur.Kapağı kapalı bir şekilde 800 watta 5 saniye kadar tutulur.

Mısırlar patlarken kulağınız hep mikrodalga fırında olsun . Patlama sesi seyrekleşince mısırlarınız olmuş demektir.Bu süre verilenden kısa olabilir.

Eğer daha fazla tutacak olursanız fena halde yanarlar. Her zaman olduğu gibi bu yöntemle de patlamayan taneler kalıyor.

Onları bir daha patlatmayı deneyebilirsiniz bazen 3-4 tanesi açılabiliyor. Aynı işlemi yağsız ve tuzsuz olarak da yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder