1 Mart 2014 Cumartesi


California'daki Nitless Noggins bit tedavi merkezinde uzman olan McQuillan, toplu selfie çekmenin gençler için eğlenceli olduğu kadar bitlerin yayılmasında da büyük rol taşıdığına dikkat çekti.

Sfist sitesine açıklama yapan McQuillan, "Genelde küçük çocukları tedavi ediyorum. Çünkü yakın kafa teması çok daha fazla oluyor.

Ancak son zamanlarda gençler her gün baş başa verip fotoğraf çektiriyorlar" dedi.

ABD'li uzman, tedavi ettiği gençlerin neredeyse tümünün 'sıkça selfie poz çektiğini söylediklerini' ifade ederek, gençlere ve ailelere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Selfie kişinin kendi fotoğrafını çekmesine verilen genel isim. Son dönemde birçok genç sadece kendilerini değil arkadaşlarını da işin içine katıp bu tip pozlar veriyorlar.

McQuillan, selfie çekildiği esnada bitlerin rahatlıkla yer değiştirdiklerini söyleyerek, 'güvenli bir mesafe oluşturulmadan poz verilmemesi gerektiğinin' altını çizdi.

Fotoğraf paylaşımını teşvik eden mobil uygulamaların yayılmasıyla 2013'ün trendi olan selfie, aynı yıl Oxford Dictionaries tarafından 'Yılın Kelimesi' seçilmişti. Selfie, 'twerk', 'showrooming', 'bitcoin' ve 'binge-watch' kelimelerini saf dışı bırakmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder