29 Nisan 2014 Salı


Survivor’da oyunlardaki kuralları kim koyuyor ve kritik noktalardaki kararları kim veriyor? 

Oyunlardaki kararları Arjantinli oyun hakemi veriyor, tabii ki kendisinin de hata yaptığı noktalar oluyor arada fakat oyun esnasında gördüğü hataya bayrak kaldırınca benim oyuna müdahalem oluyor, oyun esnasında videodan izleme şansımız olmadığı için tekrardan bugüne kadar ufak tefek hatalar yaptığımız olmuştur bunları da daha sonra yarışmacılarla paylaşıyoruz zaten.

Ayrıca şunu da belirteyim; Oyunlardaki bütün kurallar önceden yarışmacılara anlatılıyor zaten, o anlar ekranlara yansımıyor olsa da yarışmacılar aslında oyuna başlamadan bütün kuralları biliyorlar.

Ünlüler bugüne kadar daha çok dokunulmazlık oyunu kazanmalarına rağmen birleşmede karşı takıma 2 kişi gönderdiler ve sayılar eşitlendi. Bugüne kadarki dokunulmazlık oyunlarını boşuna mı kazanmış oldular? 

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Survivor’da önceki yıllarda da birleşme partisinden sonra Survivor bireysele dönüyordu, aynı mantık o zaman da vardı aslında. Yani bu yeni getirdiğimiz uygulama ünlülere dezavantaj sağlayan bir uygulama değil.

Bazen tanıtımlarda görünen fakat yayın esnasında yayınlanmayan görüntüler oluyor, bunun nedeni edir? 

Haftada 3 güne çok yoğun bir şekilde montaj yetiştirmeye çalışıyoruz, seyircilerimiz bu konuda çok haklılar fakat bazen yayını ve tanıtımları yapan arkadaşlarımız farklı kişiler oldukları için arada kaçan görüntüler olabiliyor haliyle. 

Turabi, kışkırtıcı davranışlarının karşısında neden uyarı almıyor? 

Survivor’da başta açlık olmak üzere diğer zor şartlarla mücadele ederken insanların bazen sinirli ve gergin davranışlar sergilemesi çok normal, tabii ki seyircilerimizi rahatsız eden hareketler de oluyordur.

Fakat bu konuda söyleyebileceğim tek şey; biz olayın doğallığını korumaya çalışıyoruz koyduğumuz sınırlar dahilinde ve bu tür davranışlara da tepkiyi verebilcek kişiler kesinlikle attıkları SMS’ler ile izleyicilerimiz olur.

Mesela Turabi’nin Yiğit’e karşı ‘it’ kelimesini kullandığı konseyde, Turabi orada aslında ‘itlerden olma’ şeklinde bir cümle kuruyor ve orada direkt bir hakaret yok aslında dışarıdan anlaşıldığı gibi.

Oyunlarda oyuncu eşleşmeleri neye göre yapılıyor? 

Oyuncu eşleşmelerinde bu sezon yeni ve çok daha adil bir sisteme geçtik.

Eski sistemde fazla olan takım en güçsüz 2 yarışmacısını dışarıda bırakıyordu bence bu da takıma gereksiz bir avantaj sağlıyordu.

Fakat artık 2 takımda birbirinden seçiyor ve hem sayıca fazla olan takım iyi oyuncularını oynatabiliyor hem de sayıca az olan takım rakip takımdan istediklerini seçebiliyor.

Ayrıca bu sistemle birlikte çok uzun süre yarışmayan yarışmacılar oluyordu bunu da engellemiş olduk.

Berna’nın diskalifiye olması kişisel bir olay olmasına rağmen o hafta neden eleme yapılmadı? 

Bu soru biraz anlamsız geliyor bana. Belirli bir sayıda elemeyle belirli bir final günü var Survivor’ın ve aynı haftada iki yarışmacı elendiği anda sayıca bu zamanlamaya göre az kişi kalmış olacak adada.

O yüzden daha önceden finalinin tarihi belirli olan bir yarışmada önceden fazla sayıda yarışmacı elemenin bir anlamı olamaz.

Acun Ilıcalı bundan böyle siz takipçilerimizin sorduğu soruları her hafta Acunn.com’da cevaplayacak.

Eğer siz de merak ettiklerinizi Acun Ilıcalı’ya sormak istiyorsanız sorunuzu soru@acunn.com adresine gönderebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder